Pogoji uporabe – piškotki

Pogoji in pravila uporabe spletne strani

Splošni pogoji uporabe

Ob registraciji, prijavi oz. z uporabo spletne strani www.kruhinpotica.com se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami v spodaj navedenih Pogojih in pravilih uporabe različnih vsebin/storitev spletne strani Kruh in potica (www.kruhinpotica.com, v nadaljevanju spletna stran ali portal). V kolikor se z omenjenimi pogoji ne strinjate, registracija oz. prijava ni možna, uporabo portala pa vam odsvetujemo.

Spletno stran lahko uporabljate le v primeru, da ste stari 18 ali več let. V kolikor se strinjate s temi Pogoji in pravili uporabe zagotavljate, da ste stari 18 ali več let.

Podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o.in uredništvo spletne strani si pridržujeta pravico do spreminjanja katerega koli dela portala in posodabljanja spletne strani ter izbrisa določenih vsebin z namenom izboljšanja spletne strani in zagotavljanja vedno boljše uporabniške izkušnje. Uporabnik spletne strani se strinja, da se spletna stran lahko občasno spreminja brez predhodnega obvestila uporabnikom.

O spletni strani

Spletna stran Kruh in potica je namenjena vsem ljubiteljem peke, sladic in kvašenih dobrot ter vsem, ki iščejo nove pekovske navdihe, ideje, informacije in nasvete o peki ter želijo svoje pekovske izkušnje in recepte deliti z ostalimi uporabniki. Spletna stran Kruh in potica je javna in z registracijo uporabna vsem (starim 18 ali starejšim od 18 let). Registracija je brezplačna in je nujna za objavo receptov ter fotografij, za komentiranje vsebin ter podajanje ocen k receptom. Registrirani uporabnik lahko objavlja svoje recepte, fotografije (tudi fotografije otrok), komentira ter ocenjuje različne vsebine. Registrirani uporabnik v celoti odgovarja za vse objavljene aktivnosti, ki se zgodijo pod določenim uporabniškim imenom in osebnim geslom. Vsebina, ki jo podajo uporabniki spletne strani, je lastno mnenje ali mišljenje uporabnikov in ne stališče uredništva spletne strani ali zaposlenih v podjetju Lesaffre Slovenija d.o.o.

Moderiranje

Uporabniki spletne strani sami objavljajo vsebino na spletno stran, vsi objavljeni recepti, ocene ali komentarji s strani uporabnikov so odgovornost uporabnikov, ki te informacije podajo. Uporabniki se strinjajo, da so vsi podani podatki resnični in točni, uredništvo spletne strani in podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o.pa za netočnost podatkov ter vsebino iz strani uporabnikov ne odgovarjata. V primeru zavajajočih podatkov lahko uredništvo spletne strani Kruh in potica objavo odstrani, v skrajnih primerih pa lahko iz spletne strani odstrani tudi uporabnika.

Komentarji se redno pregledujejo, uredništvo pa lahko v primeru neprimernih komentarjev ali neustrezne vsebine ukrepa in komentar odstrani, predvsem, ko uporabnik namerno žali ali zasmehuje ostale uporabnike/tretje osebe, v svoji komunikaciji uporablja grožnje, slabšalni ali zaničevalni način izražanja, ponižanja, če so komentarji usmerjeni k verski, rasni, seksualni ali kakršni koli nestrpnosti, v primeru, ko uporabnik spletno stran Kruh in potica uporabi kot promocijski medij za lastne komercialne interese ali v primeru vsebine, ki je avtorsko zaščitena. Odločitev o omogočanju komentiranja uporabnikov je v pristojnostih uredništva spletne strani, ki lahko odloči, da določenemu posamezniku zaradi kršenja zgornjih pogojev onemogoči komentiranje.

Podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o.ne odgovarja za pomanjkljivo podane informacije ali navodila v receptih ali neustrezne fotografije ob receptih, vendar si pridržuje pravico, da uredništvo ali sodelavci spletne strani – pekovski strokovnjaki ob ugotovljeni pomanjkljivosti v receptu (napačna sestavina, nenapisana sestavina, napačna informacija v navodilih izdelave, ….) to informacijo ustrezno dopolnijo/popravijo/odstranijo, seveda zavoljo čim bolj točnih, ustreznih in uporabniku prijaznih navodil za pripravo jedi. Uredništvo si pridržuje tudi pravico do dopolnitve ali spremembe ostalih objav uporabnikov, v kolikor so podane netočne/pomanjkljive informacije.

Članstvo in obveznosti uporabnika

Geslo je osebna last vsakega posameznika, ki se registrira na spletni strani, zato je posredovanje gesla tretjim osebam ali javno objavljanje gesla nedovoljeno. Uporabnik je dolžan izbrati geslo, ki ni enostavno uganljivo, prav tako uporabnik sam nosi posledice, ki lahko nastanejo, če je dostopal do spletne strani in se kasneje ni odjavil. Uporabnik lahko svoje uporabniško ime in geslo uporablja na različnih računalnikih ali mobilnih telefonih. Kljub skrbi in nadzoru pa obstajajo možnosti kršitve in zlorabe. V primeru, da ste posumili vdor ali da pride do dejanskega vdora v vaš uporabniški račun, ste o tem dolžni obvestiti uredništvo spletne strani čim prej na fala.sloncek@gmail.com. Prav tako ni dovoljeno pooblastiti ali prijaviti v račun drugih oseb ali kako drugače preusmeriti profila/računa uporabnika na druge osebe.

Vsak član se lahko le enkrat registrira z istim uporabniškim imenom. Ponovna registracija z istim uporabniškim imenom ni možna tudi blokiranim ali izrisanim članom.

Podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o.oziroma uredništvo spletne strani bo pridobljene podatke uporabnikov shranjevalo za naslednje namene:

  • vodenje baze registriranih uporabnikov
  • statistične analize vseh uporabnikov (pr.: število novih uporabnikov)
  • podpora uporabnikom v primeru tehničnih ali vsebinskih težav
  • obveščanje preko elektronskega naslova o morebitnih spremembah, kršitvah, opozorilih ali ostalih zadevah.

Vsi osebni podatki uporabnikov so skrbno varovani skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam. Prav tako se uporabnik zavezuje, da ne bo poskušal zbirati in za svojo korist uporabljati osebnih podatkov drugih uporabnikov.

Uporabnik se zavezuje k izogibanju vsakršnega brezplačnega oglaševanja, prodaji novih ali rabljenih stvari ali pošiljanju verižnih sporočil preko zasebnih sporočil. Kot nedovoljeno oglaševanje na spletni strani se smatra vsebina komercialne narave, ki ni bila vnaprej dogovorjena s strani uredništva spletne strani, izpostavljanje sloganov ter povezave na druge spletne strani ali informacije o storitvah/izdelkih v podpisih, komentarjih ali ostalih vsebinah. Uredništvo lahko recept, komentar ali ostale vsebine, za katere se sumi, da ga uporabnik izkorišča v komercialni oziroma oglaševalski namen, brez utemeljitve izbriše.

Dostop

Uporaba in dostop do spletne strani sta zagotovljena neprekinjeno 24 ur na dan razen v primeru tehničnih težav ali vzdrževanja opreme, zaradi česar je možna tudi daljša zaustavitev dostopa do spletne strani. Podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o.in uredništvo spletne strani ne odgovarjata za posredno ali neposredno škodo, ki bi nastala zaradi tehničnih težav ali prekinitve delovanja spletne strani, nezmožnosti ali začasne zaustavitve v delovanju spletne strani. Uporabnik se zavezuje, da ne bo uporabljal računalniških kod, škodljivih programov ali česar koli drugega, kar bi motilo ali škodilo delovanju spletne strani.
Uporabnik, ki je kadar koli objavil svoj recept, zapis ali sliko na spletni strani Kruh in potica, se ne more odjaviti iz članstva ali umakniti svojih zapisov, lahko pa prosi uredništvo, da mu svoje registracijsko ime oziroma profil (začasno) zamrznejo za kasnejšo uporabo, vendar njegovi prispevki kljub temu ostanejo objavljeni.

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke. Piškotki vam zagotavljajo lažje iskanje po spletni strani ter nikakor ne ogrožajo vaše varnosti ali kršijo pravice do vaše zasebnosti. Z uporabo spletne strani in strinjanjem s Pogoji in pravili uporabe soglašate z uporabo piškotkov in določili spletne strani glede piškotkov. Vse piškotke (razen nujno potrebnih za registracijo) lahko izklopite, vendar vam tega ne svetujemo, saj so piškotki nujno potrebni za spremljanje statistike obiskov in s tem za nenehne izboljšave ter posodabljanja spletne strani.

Avtorske pravice

Uporabnik pri objavi receptov navede lastne recepte, ki niso prepisani iz knjig oziroma drugih tiskanih ali elektronskih medijev in niso last tretjih oseb. Prav tako uporabnik jamči, da ima dovoljenje za objavo vseh oseb na fotografiji, ki jo želi objaviti na spletni strani. Uporabnik zagotavlja, da ne bo v komercialne namene ali s kakršnimi koli drugimi lastnimi interesi razpolagal, objavljal in distribuiral vsebine (fotografije ali tekstovne vsebine) ostalih uporabnikov. Uporabnik z oddajo svojega recepta dovoli objavo le-tega za nedoločen čas oziroma brez časovnih omejitev. Uredništvo spletne strani si pridržuje pravico, da v primeru suma, da vsebina ali fotografije niso avtorsko delo uporabnika, poslane vsebine ne objavi ali jo odstrani s spletne strani. Prav tako pa si moderator oziroma uredništvo pridržuje pravico, da ne objavi ali odstrani vsakršno avtorsko sporno vsebino.

Uporabnik se strinja, da lahko uredništvo spletne strani ali podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o.uporabi fotografije iz receptov za promocijo spletne strani v različnih medijih, jih objavi na svoji spletni strani ali Facebook strani Fala Slonček.

Podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o. je lastnik spletne strani Kruh in potica in vsem uporabnikom spletne strani dovoljuje, da si poljubno ogledujejo ali na svoj računalnik pretočijo vsebine, vendar le za nekomercialne namene. Za morebitno nadaljnjo razpolaganje vsebine tretjim osebam podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o. ni odgovorno. Prav tako pa nad tem nima nikakršnega vpliva ali pregleda, s čimer je uporabnik seznanjen in se strinja. Uporabnik izrecno zagotavlja, da z objavo svojih vsebin, ki jih objavlja na spletni strani, niso kršene pravice intelektualne lastnine ali osebnostne pravice tretjih oseb. V primeru nepooblaščenih objav avtorskih vsebin nas je avtor dolžan obvestiti po mailu, v roku 24 ur pa bomo nezakonito vsebino tudi odstranili s spletne strani.

Kršenje pogojev in spori

Uredništvo spletne strani se zavezuje, da v primeru kršitve uporabe spletne strani (nedovoljeno posredovanje gesel, vdiranje v profile drugih uporabnikov s tujimi gesli, žaljivo komuniciranje, grožnje, nestrpnosti, …) tem uporabnikom onemogoči dostop do vsebin ali pu onemogoči dostop do svojega profila z blokiranjem gesla in uporabniškega imena.
Za vse nadaljnje spore je pristojno sodišče v Ljubljani.

Pomoč uporabnikom

Za vsa vprašanja, pomoč, informacije, ideje, dvome ali pripombe se lahko kadar koli obrnete na uredništvo spletne strani; pišete nam lahko na fala.sloncek@gmail.com in z veseljem vam bomo pomagali, vam prisluhnili ali svetovali.

Uporabnik lahko kadar koli prekine svoje članstvo s pisnim obvestilom na fala.sloncek@gmail.com.

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim