Finalisti, ki se bodo pomerili za naslov "Naj Fala kruh 2017"

24. januar 2017

DSC_3616

Sodniki "Naj Fala kruh 2017" so včeraj že drugič zavihali rokave. Vse kruhe, ki so jih polfinalisti pripeljali v pokušinjo, so temeljito pregledali in seveda tudi okusili. Vsi smo se morali strinjati, da je kakovost, čeprav amaterskih pekov, na visoki ravni. Okuševalci so ocenjevali izdelke po kriterijeh v naprej pripravljenega vprašalnika, v katerem so podrobno analizirali vsak posamični kruh. Ocenjevanje se je nanašalo na naslednje vidike:

  1. VIDEZ: splošni izgled, skorja, sredica,
  2. OKUS: ali kruh ustreza pričakovanemu okusu ki je značilen za uporabljene sestavine, primerna začinjenost (sol), okus skorje, okus sredice, morebitna prisotnost nezaželjenih priokusov, uravnoteženost okusov,
  3. TEŽAVNOST IZDELAVE,
  4. INOVATIVNOST
Na podlagi dobljenih ocen vseh sodnikov in vseh vidikov ocenjevanje posameznega kruha je končna analiza rezultatov določila vrstni red vseh polfinalistov. Priznati moram, da sem prav ponosno stal in opazoval, kako resno je potekala debata okoli kruhov ki ste jih spekli vi, moji dragi prijatelji. Pogosto sodniki niso imeli druge izbire, kot da upoštevajo vse malenkostne razlike, ki jo lahko opazi in popravi samo profesionalni mojster pek.

A na koncu se je bilo treba odločiti. Z veseljem sporočam da so trije finalisti, ki se bodo borili za naslov "Naj Fala kruh 2017" naslednji:

Ivanka Rovtar (Mešani rženi kruh)

Marija Golobič (Pisani kruh)

Tinca Vomer (Mešani rženi kruh z bučnim oljem)

Iskrene čestitke finalistom. Vaši kruhi so resnično navdušili. Upam da so metuljčki v trebuhu znak veselja in pričakovanja lepih izkušenj, ki jih bomo ustvarili v soboto, ko se bomo s tremi finalisti srečali v živo in se na lastne oči prepričali, kako nastane odličen domač kruh.

Lepo se zahvaljujem tudi vsem ostalim polfinalistom, ki so si vzeli čas, da so me obiskali in bili pripravljeni z nami deliti svojo ljubezen do peke kruha.

Na koncu tudi vse spoštovanje sodnikom in njihovem strokovnem pristopu. Vaš dragoceni čas ki ste ga namenili nam, ljubiteljskim pekom, je v prvi vrsti veliko priznanje in spodbuda za prihodnost.

DSC_3616
DSC_3608
0