SVETOVNI DAN KRUHA (16 oktober)

Objavljeno 16.10.2017. od Fala Sloncek

 

Danes je svetovni dan kruha. Kruh že od nekdaj velja za dobrino, ki ne le nasiti lačna usta, pač pa ima globlji simbolni pomen. Je znak blagostanja, sad dela pridnih rok, je sporočilo miru in spoštovanja.

Vsak od nas je poklican k temu, da to tradicijo in kulturo spoštovanja do kruha ohranja in jo prenaša na svoje naslednike, ki se niso soočali s pomanjkanjem kruha. Dolžni smo ohraniti to dostojanstvo naroda tudi z odnosom do kruha. Naj ima torej kruh na naši mizi častno mesto! Naj bo kruh kot bogat prehranski vir del našega vsakdanjega jedilnika in ne vir prezira in predmet izključevanja! Naj bo zato letom, fizičnim aktivnostim in počutju primerno odmerjen morebiten višek pa nikoli zavržen v smeti!

Zato vsaj na današnji dan kruha povejmo svojim domačim, ki morda še niso slišali ali pa celo pozabili, da je kruh spoštovanja vreden dar. Pa najsi smo ga kupili v supermarketu, v bližnji domači pekarni ali sami spekli doma s posebno skrbjo in ljubeznijo.

Naj vzhaja!

 

Povezano

Komentarji

Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim