100 let kvasa Fala

06. junij 2020

Vsem dobro poznani kvas Slončka Fala praznuje letos častitljivih 100 let! Njegovo rojstvo sega v leto 1920, ko so v francoskem mestu Strasbourg zaradi lokalnih potreb po kvasu razvili proizvodnjo kvasa, ki je del velike Skupine Lesaffre. S Fala Slončkom smo neizmerno ponosni, da je kvas Skupine Lesaffre prisoten v vsakem tretjem kruhu na svetu. Fala kvas se je na slovenskih tleh ustalil že pred davnimi leti in od takrat ostaja nepogrešljiva sestavina v kuhinji številnih gospodinjstev.

POSTER FALA MASCOT ARCHIVE copy

Svežemu kvasu Fala, ki ostaja že stoletje nespremenjen in sestavljen le iz kvasnih celic skrbno izbrane družine kvasovk, se je v zadnjih letih pridružilo tudi kislo testo Fala in suhi kvas Fala. Družina izdelkov Fala se ponaša s svojo vrhunsko kakovostjo in brezhibnim delovanjem, kar potrjujejo že generacije zvestih uporabnikov in ljubiteljev Fala Slončka.

Častitljivo obletnico blagovne znamke Fala smo se odločili obeležiti skupaj z vami, vašo dediščino in spomini. V kolikor hranite doma stare recepte za kruh ali kvašeno pecivo, stare fotografije, pripomočke za peko ali le zgodbe in spomine vaših babic ali prababic o kvasu ali peki, nam lahko te fotografije, recepte ali zgodbe posredujete do 15. avgusta na fala.sloncek@gmail.com ali na naslov Lesaffre Slovenija, Obrtniška 6f,1 370 Logatec. Skupaj z vami bomo ustvarili knjigo 100 let receptov in spominov Fala Slončka, ki jo boste v dar prejeli tudi sami.

Fala_100_let 3
0