Pogoji uporabe

Pogoji in pravila uporabe spletne strani

Splošni pogoji uporabe

Ob registraciji, prijavi oz. z uporabo spletne strani kruhinpotica.com se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami v spodaj navedenih Pogojih in pravilih uporabe različnih vsebin/storitev spletne strani Kruh in potica (kruhinpotica.com, v nadaljevanju spletna stran ali portal). V kolikor se z omenjenimi pogoji ne strinjate, registracija oz. prijava ni možna, uporabo portala pa vam odsvetujemo.

Spletno stran lahko uporabljate le v primeru, da ste stari 18 ali več let. V kolikor se strinjate s temi Pogoji in pravili uporabe zagotavljate, da ste stari 18 ali več let.

Podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o.in uredništvo spletne strani si pridržujeta pravico do spreminjanja katerega koli dela portala in posodabljanja spletne strani ter izbrisa določenih vsebin z namenom izboljšanja spletne strani in zagotavljanja vedno boljše uporabniške izkušnje. Uporabnik spletne strani se strinja, da se spletna stran lahko občasno spreminja brez predhodnega obvestila uporabnikom.

O spletni strani

Spletna stran Kruh in potica je namenjena vsem ljubiteljem peke, sladic in kvašenih dobrot ter vsem, ki iščejo nove pekovske navdihe, ideje, informacije in nasvete o peki ter želijo svoje pekovske izkušnje in recepte deliti z ostalimi uporabniki. Spletna stran Kruh in potica je javna in z registracijo uporabna vsem (starim 18 ali starejšim od 18 let). Registracija je brezplačna in je nujna za objavo receptov ter fotografij, za komentiranje vsebin ter podajanje ocen k receptom. Registrirani uporabnik lahko objavlja svoje recepte, fotografije (tudi fotografije otrok), komentira ter ocenjuje različne vsebine. Registrirani uporabnik v celoti odgovarja za vse objavljene aktivnosti, ki se zgodijo pod določenim uporabniškim imenom in osebnim geslom. Vsebina, ki jo podajo uporabniki spletne strani, je lastno mnenje ali mišljenje uporabnikov in ne stališče uredništva spletne strani ali zaposlenih v podjetju Lesaffre Slovenija d.o.o.

Moderiranje

Uporabniki spletne strani sami objavljajo vsebino na spletno stran, vsi objavljeni recepti, ocene ali komentarji s strani uporabnikov so odgovornost uporabnikov, ki te informacije podajo. Uporabniki se strinjajo, da so vsi podani podatki resnični in točni, uredništvo spletne strani in podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o. pa za netočnost podatkov ter vsebino iz strani uporabnikov ne odgovarjata. V primeru zavajajočih podatkov lahko uredništvo spletne strani Kruh in potica objavo odstrani, v skrajnih primerih pa lahko iz spletne strani odstrani tudi uporabnika.

Komentarji se redno pregledujejo, uredništvo pa lahko v primeru neprimernih komentarjev ali neustrezne vsebine ukrepa in komentar odstrani, predvsem, ko uporabnik namerno žali ali zasmehuje ostale uporabnike/tretje osebe, v svoji komunikaciji uporablja grožnje, slabšalni ali zaničevalni način izražanja, ponižanja, če so komentarji usmerjeni k verski, rasni, seksualni ali kakršni koli nestrpnosti, v primeru, ko uporabnik spletno stran Kruh in potica uporabi kot promocijski medij za lastne komercialne interese ali v primeru vsebine, ki je avtorsko zaščitena. Odločitev o omogočanju komentiranja uporabnikov je v pristojnostih uredništva spletne strani, ki lahko odloči, da določenemu posamezniku zaradi kršenja zgornjih pogojev onemogoči komentiranje.

Podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o.ne odgovarja za pomanjkljivo podane informacije ali navodila v receptih ali neustrezne fotografije ob receptih, vendar si pridržuje pravico, da uredništvo ali sodelavci spletne strani – pekovski strokovnjaki ob ugotovljeni pomanjkljivosti v receptu (napačna sestavina, nenapisana sestavina, napačna informacija v navodilih izdelave, ….) to informacijo ustrezno dopolnijo/popravijo/odstranijo, seveda zavoljo čim bolj točnih, ustreznih in uporabniku prijaznih navodil za pripravo jedi. Uredništvo si pridržuje tudi pravico do dopolnitve ali spremembe ostalih objav uporabnikov, v kolikor so podane netočne/pomanjkljive informacije.

Članstvo in obveznosti uporabnika

Geslo je osebna last vsakega posameznika, ki se registrira na spletni strani, zato je posredovanje gesla tretjim osebam ali javno objavljanje gesla nedovoljeno. Uporabnik je dolžan izbrati geslo, ki ni enostavno uganljivo, prav tako uporabnik sam nosi posledice, ki lahko nastanejo, če je dostopal do spletne strani in se kasneje ni odjavil. Uporabnik lahko svoje uporabniško ime in geslo uporablja na različnih računalnikih ali mobilnih telefonih. Kljub skrbi in nadzoru pa obstajajo možnosti kršitve in zlorabe. V primeru, da ste posumili vdor ali da pride do dejanskega vdora v vaš uporabniški račun, ste o tem dolžni obvestiti uredništvo spletne strani čim prej na fala.sloncek@gmail.com. Prav tako ni dovoljeno pooblastiti ali prijaviti v račun drugih oseb ali kako drugače preusmeriti profila/računa uporabnika na druge osebe.
Vsak član se lahko le enkrat registrira z istim uporabniškim imenom. Ponovna registracija z istim uporabniškim imenom ni možna tudi blokiranim ali izrisanim članom.
Podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o. oziroma uredništvo spletne strani www.Kruhinpotica.com bo obvezne osebne podatke uporabnikov (ime, priimek in e-naslov) hranilo z namenom podpore uporabnikom v primeru tehničnih ali vsebinskih težav spletne strani ter za vodenje baze vseh registriranih uporabnikov.

Uporabniki, ki obkljukajo polje »Želim postati član Fala kluba in s tem prejemati brezplačna mesečna elektronska pisma Fala kluba« soglašajo, da podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o. hrani njihova imena in priimke ter e-naslove z namenom pošiljanja mesečnih pisem Fala kluba na njihov e-naslov. V kolikor se član želi odjaviti od prejemanja mesečnih novic, lahko to stori s klikom na gumb v elektronskem pismu oz. “newslettru” preko spletne strani Mailchimp.
Uporabnik se zavezuje k izogibanju vsakršnega brezplačnega oglaševanja, prodaji novih ali rabljenih stvari ali pošiljanju verižnih sporočil preko zasebnih sporočil. Kot nedovoljeno oglaševanje na spletni strani se smatra vsebina komercialne narave, ki ni bila vnaprej dogovorjena s strani uredništva spletne strani, izpostavljanje sloganov ter povezave na druge spletne strani ali informacije o storitvah/izdelkih v podpisih, komentarjih ali ostalih vsebinah. Uredništvo lahko recept, komentar ali ostale vsebine, za katere se sumi, da ga uporabnik izkorišča v komercialni oziroma oglaševalski namen, brez utemeljitve izbriše.
Vsi osebni podatki uporabnikov so skrbno varovani skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter nikakor ne bodo posredovani tretjim osebam. Prav tako se uporabnik zavezuje, da ne bo poskušal zbirati in za svojo korist uporabljati osebnih podatkov drugih uporabnikov.

Dostop

Uporaba in dostop do spletne strani sta zagotovljena neprekinjeno 24 ur na dan razen v primeru tehničnih težav ali vzdrževanja opreme, zaradi česar je možna tudi daljša zaustavitev dostopa do spletne strani. Podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o.in uredništvo spletne strani ne odgovarjata za posredno ali neposredno škodo, ki bi nastala zaradi tehničnih težav ali prekinitve delovanja spletne strani, nezmožnosti ali začasne zaustavitve v delovanju spletne strani. Uporabnik se zavezuje, da ne bo uporabljal računalniških kod, škodljivih programov ali česar koli drugega, kar bi motilo ali škodilo delovanju spletne strani.
Uporabnik, ki je kadar koli objavil svoj recept, zapis ali sliko na spletni strani Kruh in potica, se ne more odjaviti iz članstva ali umakniti svojih zapisov, lahko pa prosi uredništvo, da mu svoje registracijsko ime oziroma profil (začasno) zamrznejo za kasnejšo uporabo, vendar njegovi prispevki kljub temu ostanejo objavljeni.

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke. Piškotki vam zagotavljajo lažje iskanje po spletni strani ter nikakor ne ogrožajo vaše varnosti ali kršijo pravice do vaše zasebnosti. Z uporabo spletne strani in strinjanjem s Pogoji in pravili uporabe soglašate z uporabo piškotkov in določili spletne strani glede piškotkov. Vse piškotke (razen nujno potrebnih za registracijo) lahko izklopite, vendar vam tega ne svetujemo, saj so piškotki nujno potrebni za spremljanje statistike obiskov in s tem za nenehne izboljšave ter posodabljanja spletne strani.

Avtorske pravice

Uporabnik pri objavi receptov navede lastne recepte, ki niso prepisani iz knjig oziroma drugih tiskanih ali elektronskih medijev in niso last tretjih oseb. Prav tako uporabnik jamči, da ima dovoljenje za objavo vseh oseb na fotografiji, ki jo želi objaviti na spletni strani. Uporabnik zagotavlja, da ne bo v komercialne namene ali s kakršnimi koli drugimi lastnimi interesi razpolagal, objavljal in distribuiral vsebine (fotografije ali tekstovne vsebine) ostalih uporabnikov. Uporabnik z oddajo svojega recepta dovoli objavo le-tega za nedoločen čas oziroma brez časovnih omejitev. Uredništvo spletne strani si pridržuje pravico, da v primeru suma, da vsebina ali fotografije niso avtorsko delo uporabnika, poslane vsebine ne objavi ali jo odstrani s spletne strani. Prav tako pa si moderator oziroma uredništvo pridržuje pravico, da ne objavi ali odstrani vsakršno avtorsko sporno vsebino.

Uporabnik se strinja, da lahko uredništvo spletne strani ali podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o.uporabi fotografije iz receptov za promocijo spletne strani v različnih medijih, jih objavi na svoji spletni strani ali Facebook strani Fala Slonček.

Podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o. je lastnik spletne strani Kruh in potica in vsem uporabnikom spletne strani dovoljuje, da si poljubno ogledujejo ali na svoj računalnik pretočijo vsebine, vendar le za nekomercialne namene. Za morebitno nadaljnjo razpolaganje vsebine tretjim osebam podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o. ni odgovorno. Prav tako pa nad tem nima nikakršnega vpliva ali pregleda, s čimer je uporabnik seznanjen in se strinja. Uporabnik izrecno zagotavlja, da z objavo svojih vsebin, ki jih objavlja na spletni strani, niso kršene pravice intelektualne lastnine ali osebnostne pravice tretjih oseb. V primeru nepooblaščenih objav avtorskih vsebin nas je avtor dolžan obvestiti po mailu, v roku 24 ur pa bomo nezakonito vsebino tudi odstranili s spletne strani.

Kršenje pogojev in spori

Uredništvo spletne strani se zavezuje, da v primeru kršitve uporabe spletne strani (nedovoljeno posredovanje gesel, vdiranje v profile drugih uporabnikov s tujimi gesli, žaljivo komuniciranje, grožnje, nestrpnosti, …) tem uporabnikom onemogoči dostop do vsebin ali pu onemogoči dostop do svojega profila z blokiranjem gesla in uporabniškega imena.
Za vse nadaljnje spore je pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Pomoč uporabnikom

Za vsa vprašanja, pomoč, informacije, ideje, dvome ali pripombe se lahko kadar koli obrnete na uredništvo spletne strani; pišete nam lahko na fala.sloncek@gmail.com in z veseljem vam bomo pomagali, vam prisluhnili ali svetovali.

Uporabnik lahko kadar koli prekine svoje članstvo s pisnim obvestilom na fala.sloncek@gmail.com.

Politika varovanja osebnih podatkov

 

Varovanje podatkov in politika zasebnosti

V podjetju Lesaffre Slovenija d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene s pristopno izjavo v Klub Fala slončka ali obkljukanim soglasjem na spletni strani www.kruhinpotica.com, obrazcem za prijavo na posamezni dogodek, sodelovanjem na nagradnih igrah, zasebnimi sporočili na Facebook profilu Fala slonček in podatke, pridobljene na podlagi vašega soglasja, skrbno varovali.

 

Namen uporabe osebnih podatkov:

Podjetje Lesaffre Slovenija d.o.o.uporablja osebne podatke samo za delo in dejavnosti, ki so povezane z razvojem pekovskih kompetenc ter aktivnosti Fala slončka, ki jih izvaja z namenom spodbujanja domače peke, širjenja navdušenja nad peko, deljenja receptov in ohranjanja tradicije peke:

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Lesaffre Slovenija d.o.o.osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen pogodbenim partnerjem (s katerimi imamo sklenjeno pogodbo),

Lesaffre Slovenija d.o.o.hrani podatke o članih Fala Kluba v bazi podatkov (CRM), elektronski naslov pa tudi v storitvi za pošiljanje e-pošte MailChimp. Dostop do vaših osebnih podatkih je zaščiten z uporabniškim imenom in geslom in lahko do njih dostopajo samo zaposleni podjetja Lesaffre Slovenija d.o.o. Storitev MailChimp spremlja uspešnost dostave poslanih e-sporočil z zbiranjem podatkov o odprtih sporočilih, klikih na povezave, e-poštnih odjemalcih in brskalnikih, približni lokaciji, IP-naslovu, prijavah in odjavah ter neuspešni dostavi e-sporočila. Ti podatki se hranijo največ 6 mesecev od odjave od prejemanja e-sporočil.

 

Čas hranjenja osebnih podatkov

Lesaffre Slovenija d.o.o.bo zbrane osebne podatke skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo o varstvu podatkov GDPR hranil toliko časa:

 

Kaj lahko zahtevate?

Privolitev v obdelavo osebnih podatkov je mogoče kadarkoli v celoti ali delno preklicati s pisno izjavo, naslovljeno na elektronski naslov Fala.sloncek@gmail.com ali info.si@lesaffre.com ali po redni pošti na Lesaffre Slovenija d.o.o., Obrtniška ulica 6f, 1370 Logatec.

Lesaffre Slovenija d.o.o.bo s hrambo osebnih podatkov, ki temelji le na privolitvi, prenehalo naslednji dan po prejemu preklica.

Zahtevo po dostopu do osebnih podatkov, popravku, izbrisu, omejitvi obdelave, prenosu podatkov ali pa ugovor o obdelavi, se lahko kadarkoli naslovi na elektronski naslov fala.soncek@gmail.com, na info.si@lesaffre.com (ki je tudi kontakt glede upravljanja z osebnimi podatki podjetja .Lesaffre Slovenija d.o.o.) ali na .Lesaffre Slovenija d.o.o. Obrtniška ulica 6f, 1370 Logatec.

 

Piškotki

Spletni strani Kruhinpotica.com in Lesaffre.si uporabljata piškotke. Piškotki vam zagotavljajo lažje iskanje po spletni strani ter nikakor ne ogrožajo vaše varnosti ali kršijo pravice do vaše zasebnosti. Z uporabo spletne strani in strinjanjem s Pogoji in pravili uporabe soglašate z uporabo piškotkov in določili spletne strani glede piškotkov. Vse piškotke lahko izklopite.

 

Ukrepi v primeru kršitve varstva osebnih podatkov

V primeru, da bi prišlo do kršitve varstva osebnih podatkih, ki jih upravlja .Lesaffre Slovenija d.o.o., bo Lesaffre Slovenija d.o.o.sprejel razumne ukrepe za preučitev položaja in po potrebi obvestil tiste posameznike, katerih varstvo osebnih podatkov je bilo kršeno in sprejel druge ukrepe v skladu z vsemi veljavnimi zakoni in predpisi.

 

Osebni podatki, pridobljeni s strani tretjih oseb

Lesaffre Slovenija d.o.o.ne odgovarja za prakse, ki jih uporabljajo spletne strani tretjih oseb, do katerih lahko dostopate preko povezav na spletnih straneh Lesaffre Slovenija d.o.o.(Kruhinpotica.com, Lesaffre.si) oziroma preko katerih lahko dostopate do spletne strani Lesaffre.si ali Kruhinpotica.com, vključno z informacijami ali vsebino, ki jo vsebujejo. V primeru, da uporabite povezavo na spletni strani kruhinpotica.com, preko katere ste preusmerjeni na spletno stran ali storitev tretjih oseb, politika varstva osebnih podatkov Lesaffre Slovenija d.o.o.ne velja. Za brskanje in interakcijo na kateri koli spletni strani ali storitvi tretjih oseb, vključno s tistimi, ki imajo povezavo ali oglas na naši spletni strani, velja politika varstva osebnih podatkov te tretje osebe.

 

Sprememba politike varstva osebnih podatkov

Lesaffre Slovenija d.o.o.si pridržuje pravico do spreminjanja politike varstva osebnih podatkov. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene. Zaradi teh pravic si naj obiskovalec ob vsakem obisku spletnih mest Lesaffre Slovenija d.o.o.pozorno prebere politiko varstva osebnih podatkov.

 

 

Lesaffre Slovenija d.o.o.

 

Logatec, junij 2018

0