Delavnica peke božičnega peciva Lonček Kuhaj v Mengšu

24. november 2018

Delavnica Loncek kuhaj_Fala kvas 1

Delavnica Lonček kuhaj

 


Poln vtisov z nasmehom na ustih pomislim na ji zabaven večer v družbi pekovskih mojstric, ki so se pridružile pekovski delavnici v Lonček kuhaj v Mengšu, ki sem jo organiziral ob podpori revije Lisa.

Za trenutek obotavljajoč korak, kdo bo prvi segel po kuhalnici, se je takoj prelevil v vesel ritem rok, ki so mesile in gnetle testo. Skrbni pogledi, ki so preverjali, ali so vse sestavine pravilno odmerjene, številna vprašanja, namigi in lastne izkušnje udeleženk delavnic so bili spremljevalci ob napredovanju korak po korakom do končno pečenih dobrot.


Delavnica Loncek kuhaj_Fala kvas 4Delavnica Loncek kuhaj_Fala kvas 6Delavnica Loncek kuhaj_Fala kvas 3

Ker so prazniki pred vrati, je dišalo po kvašenem testu, ki je ob dodatku kislega testa Fala imelo še bolj poudarjen vonj, pečene dobrote pa tako odličen okus, da se jim enostavno ni bilo mogoče upreti in smo vsi komaj čakali, da odtrgamo košček.

Zadišalo je po čokoladi in cimetu, ki ga ne sme manjkati v tem času. In čeprav so prsti udeleženk delavnice tokrat prvič oblikovale novoletno jelko in je bilo čutiti nekaj negotovosti, so imele zvedave oči na koncu kaj videti.


Delavnica Loncek kuhaj_Fala kvas 5Delavnica Loncek kuhaj_Fala kvas 7Delavnica Loncek kuhaj_Fala kvas 2

Skupno veselje in navdušenje pekovskih mojstric, pa tudi ponos, da znamo oblikovati tudi malo manj vsakdanje dobrote – dobrote, ki pridejo na mizo le ob koncu leta.

Recept za smrečico najdeš tukaj.

Hvala vsem udeleženkam in udeležencem, za nepozabne trenutke in lepe spomine.

Delavnica Loncek kuhaj_Fala kvas 1
0