Imamo novega NAJ PICOPEKA 2024

05. februar 2024

"Fala Slončka" je kulinarična skupnost, ki se je rodila iz strasti do dobrega okusa in inovativnosti. Tokrat smo imeli priložnost priča nečemu posebnemu - kronanju novega kralja picopekov na slovenskih tleh. Na sejmu GASTexpo je žirija skrbno okušala in ocenjevala 24 tekmovalcev, vsak s svojim edinstvenim pristopom k peki pice.

Zmagovalna pica je bila prava simfonija okusov, ki je osvojila srca in želodce stroge žirije. Njen ustvarjalec iz Ilirske Bistrice je s svojo kreativnostjo popeljal slovensko picopeko sceno na novo raven. Njegova pica 'Uncle Joe' je združila italijanske korenine z domačimi okusi in pridihom Kanade, ustvarivši tako pravo kulinarično mojstrovino.

A tekmovalci so dokazali, da talent za peko pice ni omejen na en sam kotiček Slovenije. Od Brkinov do Primorske, vsak je prinesel svoj unikaten pristop in okuse na mizo. Med izzivi s testom in sestavinami se je rodila prava paleta kreativnih pic, od klasičnih do sodobnih, od preprostih do izpiljenih mojstrovin.

Vsekakor pa je zmaga osvetlila pot Ilirski Bistrici, postavila jo na zemljevid najboljših pic v Sloveniji. Vsaka pica, ki jo peče, je kot pravljica, ki se razvije na okusni avanturi. In ko naslednjič iščete popolno picerijo, se odpravite v Ilirsko Bistrico, kjer vas bo ta mojster pic pričakal z nasmehom in pico, ki vas bo očarala. Sekcija picopekov Slovenije je organizirala to strastno tekmovanje, ki je prineslo resnično kulinarično poslastico.

"Fala", vsem sodelujočim, za čudovito kulinarično izkušnjo!

NAJ picopek
NAJ picopek 12
NAJ picopek 18
NAJ picopek 66
0