Naj Fala Kruh 2024: Fala Slonček vabi k peki kruha

21. oktober 2024

Kot vsako leto tudi letos Fala Slonček vabi, da se mu pridružite na natečaju NAJ FALA KRUH 2024, ki je namenjen vsem ljubiteljem peke kruha. To je priložnost, da pokažete svoje pekovske mojstrovine in veščine, ne glede na to, ali ste izkušeni pek ali zgolj navdušenec, ki uživa v ustvarjanju okusnih domačih kruhov.

Strokovna komisija bo tokrat najboljše kruhe izbirala v 3 kategorijah. Kategorijama pšenični in mešani kruh ter kruh posebne vrste se bo pridružila še ena nova – kategorija fokača. Svojega favorita pa bodo izbirali tudi obiskovalci. Zmagovalce čakajo lepe nagrade.

Če uživate v peki in če bi želeli svoj »zmagovalni« kruh pokazati tudi ostalim pekovskim navdušencem in širši javnosti, se prijavite čim prej. Prijave so odprte do 4. novembra, tako da pošljete recept svojega kruha ali fokače ter svoje ime, priimek ter naslov/elektronski naslov na fala.sloncek@gmail.com ali Facebook stran Fala Slonček. Tiste, ki se boste prijavili do 28. oktobra, čaka posebno darilo. Vsi sodelujoči boste nato vabljeni, da svoje pekovske mojstrovine prinesete na ocenjevanje in razstavo kruhov ter fokač, ki bo v soboto, 9. novembra, v Ljubljani (CateringLab, Kavčičeva 66, Ljubljana). Najboljše izdelke natečaja bo komisija razglasila na dan dogodka, in sicer ob 12. uri.

Letošnja novost dogodka Fala Kruh bo tudi Pizza Masterclass, ki bo potekal na isti lokaciji v Ljubljani in ga bo vodil Aleš Rekar, vodja Sekcije picopekov Slovenije. Na delavnici, ki se bo začela ob 10. uri, se bodo udeleženci lahko učili osnov peke pic, priprave različnih nadevov in odkrivali skrivnosti uspešne peke. Udeleženci bodo tudi aktivno sodelovali pri pripravi pic ter prejeli vsak svoj predpasnik.

Več o natečaju najdete na www.kruhinpotica.com ali na Facebook strani Fala Slonček.

Več o natečaju si lahko prebereš na:
https://kruhinpotica.com/blog/naj-fala-kruh-2024/

Še je čas, da izpopolnite svoj zmagovalni recept in se potegujete za naziv Naj Fala kruh 2024!

Naj Fala Kruh 2024
0