Volneni kruhki z ocvirki

VOLNENI KRUHEK

oblikujemo tako, da vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na osem delov in vsakega oblikujemo v kroglico. Kroglice pokrijemo in pustimo nekaj minut počivati. Zatem jih razvaljamo na podolgovat pravokotnik. S pekovsko lopatko za razdeljevanje testa razrežemo dobro polovico testa na tanke trakove. Na nerazrezani del testa pa razporedimo ocvirke. Zavihamo robove, da nadev ne bi stekel ven in zvijemo v zvitek od nadevane strani proti strani, ki smo jo razrezali na trakove, tako da dobimo zvitke, ki so zaradi razrezanega dela podobni klobčiču volne.

 

Volnene zvitke zložimo na pekač; če želimo jih nekoliko ukrivimo v obliko rogljička. Volnene kruhke pokrijemo in pustimo vzhajati.

 

Vzhajane volnene kruhke premažemo z jajcem in prestavimo v vročo pečico.  Pečemo jih približno dvajset minut na 175 °C, da se lepo obarvajo.

1. Vzhajanje pred oblikovanjem

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na osem delov in vsakega oblikujemo v kroglico. Kroglice pokrijemo in pustimo nekaj minut počivati.

2. oblikujemo trakove

Zatem jih razvaljamo na podolgovat pravokotnik. S pekovsko lopatko za razdeljevanje testa razrežemo dobro polovico testa na tanke trakove.

3. Namaz

Na nerazrezani del testa pa razporedimo ocvirke / namaz.

4. Zavihamo robove

Zavihamo robove, da nadev ne bi stekel ven.

5. zavijemo zavitek

Zvijemo v zvitek od nadevane strani proti strani, ki smo jo razrezali na trakove

6. Pustimo vzhajati

Dobimo zvitke, ki so zaradi razrezanega dela podobni klobčiču volne. Volnene zvitke zložimo na pekač; če želimo jih nekoliko ukrivimo v obliko rogljička. Volnene kruhke pokrijemo in pustimo vzhajati.

7. Pečenje

Vzhajane volnene kruhke premažemo z jajcem in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jih približno dvajset minut na 175 °C, da se lepo obarvajo.

 

0
0

Povezano

Komentarji

Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim