Čokoladna rožica z meliso

Objavljeno 06.11.2019. od Fala Sloncek
Oznake: Fala Sloncek,

Opis

 

Vzhajano testo stresemo na pult, ga razdelimo na štiri dele, pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Med počivanjem pripravimo nadev  Skuti primešamo mascarpone,  sladkor, nasekljane lističe melise in drobtine. Jajce zmešamo in ga polovico dodamo nadevu, polovico prihranimo za premaz pogače.

 

Nato vsak kos testa razvaljamo v krog. Prvega položimo na peki papir in premažemo s tretjino nadeva   Nadev prekrijemo z drugo plastjo testa, ponovno premažemo, prekrijemo s tretjo plastjo, tudi to premažemo s preostalim nadevom in jo prekrijemo z zadnjo plastjo testa. Zloženo, nadevano testo v obliki kroga razrežemo na osem delov (najprej naredimo križ, nato pa vsakega še razpolovimo), tako da zunanjega roba testa ne prerežemo in notranje trikotnike drži skupaj. Na sredini primemo prvo konico trikotnika z vsemi plastmi vred, ga  obrnemo proti zunanjemu robu s spodnje strani, privzdignemo zunanji rob, da lahko trikotnik povlečemo pod zunanji rob ter ga nato obrnemo spet proti sredini in lep položimo nazaj na prvotno mesto. Nadaljujemo z oblikovanjem pogače z obračanjem vseh preostalih listov.

Oblikovano pogačo damo na toplo vzhajati. Ko je pogača vzhajala, z ročajem majhne kuhalnice odtisnemo črto od zunanje strani proti sredini pogače na sredini vsakega lista, da se zunanje plasti razprejo in ustvarijo lep vzorec.

 

Celoten recept najdeš tukaj: www.kruhinpotica.com/recept...

 

 

0
0

Povezano

Komentarji

Peka kruha je preprosta!
Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim