Kvašene prestice

Opis

1 kocka kvasa Fala
7 dl vode
40 dag bele moke
30 dag ržene moke
15 dag pirine polnozrnate moke
10 dag koruzne moke
0,8 dl olja
1 mala žlička sladkorja
3 male žličke soli
12 dag sončničnih semen
Sezam, groba sol

Koruzno moko poparimo z 2 dl vrele vode, premešamo in ohladimo. Kvas Fala raztopimo v sladki topli vodi in ga prilijemo h koruzni moki, premešamo, dodamo ostale vrste moke in sol ter počasi mešamo. Med mešanjem dodajamo olje po kapljicah, na koncu mešamo nekaj minut na najvišji hitrosti. Tik pred koncem dodamo še 10 dag sončničnih semen in mešamo še toliko, da se enakomerno porazdelijo po testu. Posodo pokrijemo in damo na toplo testo vzhajati.
Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na manjše koščke in oblikujemo svaljke. Iz vsakega svaljka oblikujemo prestico, tako da oblikujemo polkrog, konici svaljka zapletemo skupaj in obrnemo proti notranjemu delu kroga. Iz treh svaljkov skupaj spletemo kitke. Oblikovano pecivo zložimo na pekač, ga premažemo z mlekom ali vodo in posujemo s preostalimi sončničnimi semeni, sezamom ali soljo in pustimo 20 minut na toplem vzhajati. Vzhajano pecivo prestavimo v vročo pečico in 10 minut pečemo pri 220°C , nato temperaturo zmanjšamo na 175°C in pečemo še približno 15 minut.

0
0

Povezano

Komentarji

Peka kruha je preprosta!
Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim