Marjetica s pirino moko in čemažem

Objavljeno 10.03.2020. od Fala Sloncek

Opis

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na tri dele in pustimo počivati kakšno minuto. Vse tri kose testa razvaljamo, izrežemo kroge, obrezane dele pa pregnetemo in uporabimo kasneje. Prvi krog položimo na pekač, ga premažemo s polovico nadeva in posujemo parmezan. Nadevano testo prekrijemo z drugo plastjo testa, jo premažemo s preostalim nadevom, posujemo parmezan in prekrijemo z zadnjo plastjo testa. Na sredino kroga položimo kozarec ali drug okrogel predmet in od kozarca proti robu razrežemo na 16 delov. Nato na zunanji strani kroga primemo po dva kosa in zunanja robova stisnemo skupaj v pokončni smeri; pri tem obrnemo oba dela tako, da se na notranji strani plasti testa in nadeva razprejo in nastane pisan cvetni list. Z oblikovanjem marjetice nadaljujemo do konca.

Oblikovano marjetico damo ponovno vzhajati. Vzhajano marjetico premažemo s stepenim jajcem, razporedimo bučna semena in jo prestavimo v vročo pečico in pečemo približno 35 minut na 180 °C.

0
0

Povezano

Komentarji

Peka kruha je preprosta!
Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim