MARJETICA

Opis

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na štiri dele in pustimo nekaj minut počivati. Ta čas pripravimo nadev. Beljake stepemo v trd sneg, med mešanjem dodajamo sladkor. V mlete orehe vmešamo kaki in sneg beljaka.
Zatem vsak kos testa razvajamo v krog in prvega položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Premažemo ga s tretjino kreme, preko položimo drugo plast testa, namažemo in ponavljamo do četrte plasti testa, ki je na vrhu. Na sredino kroga položimo kozarec in od kozarca proti robu razrežemo na 16 delov (najprej na štiri, potem vsakega na pol in potem še enkrat vsakega na pol). Nato na zunanji strani kroga primemo po dva kosa in zunanja robova stisnemo skupaj v pokončni smeri; pri tem obrnemo oba dela tako, da se na notranji strani plasti testa in nadeva razrpejo in nastane pisan cvetni list. Z oblikovanjem marjetice nadaljujemo do konca.

Oblikovano marjetico premažemo z rumenjakom, ki smo mu dodali nekaj žlic vode, sredino posujemo z lanenimi semeni in jo damo še enkrat vzhajati. Čez približno 20 minut jo prestavimo v vročo pečico in pečemo približno 35 minut na 180 °C.

Natančen recept za Marjetico z orehi in kakijem najdete na povezavi: www.kruhinpotica.com/recept...

0
5

Povezano

Komentarji

Peka kruha je preprosta!
Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim