Orehovo pecivo

Opis

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in razdelimo na tri manjše in en malo večji kos ter damo počivati za nekaj minut. Zatem prve tri kose testa razvaljamo v obliko kroga, prvega položimo na pekač, ga premažemo z nadevom, prekrijemo z drugim delom testa, ga premažemo z nadevom in pokrijemo s tretjo plastjo testa. Nastali krog razrežemo na osem delov, vendar testa na zunanji strani kroga ne prerežemo, tako da se testo še drži skupaj. Zatem primemo vsak izrezan trikotnik na sredini kroga in ga zavihamo navzven pod zunanjim robom.

Nadaljujemo z oblikovanjem sredine rožice. Četrti kos testa razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Tega razrežemo na rezine in zložimo eno poleg druge na sredino rožice, da zapolnimo prazen prostor.
Nato v vsak trikotnik na zunanjem robu še zarežemo rez od špice trikotnika proti robu. Konico trikotnika povlečemo skozi nastalo zarezo in trikotnik obrnemo proti sredini rožice in s konico prekrijemo rezine na sredini rožice. Nadaljujemo z oblikovanjem vseh trikotnikov.

Cel recept: www.kruhinpotica.com/recept...

0
0

Povezano

Komentarji

Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim