Pajek

Opis

Temeljito pregneteno in spočito testo razdelimo na tri dele: dva pribljižno enaka in enega malega. Enega večjega in manjšega ovlikujemo v hlebčka in jih postavimo enega zraven druhega, tako, da dobimo pajkov trup in glavo. Z ostrim nožem zarežemo v zunanji rob glave, da dobimo usta in s škarjami narežemo obe stnici, da dobimo špičaste zobe. Za oči uporabimo dve polovički orehovih jedrc. Pustimo vzhajati in zarežemo križ na trupu, preden ga položimo v pečico. Pečemo pri 200 (max)°C.

Drugi večji del testa razdelimo v 8 enakih delov in jih razvaljamo v svaljke. oblikujemo pajkove noge in jih polagamo na pekač. Noge bomo postavili po štiri na vsako stran pajka, zato pazimo kako jih polagamo na pekač.
Pustimo vzhajati in pečemo 10 min pri 200°C.

Ko je trup pajka ohlajen odrežemo zadek v obliki pokrova. Izdolbemo sredico in tako dobimo prostor za omako. Paradižnikova omaka, ki spominja na pajkovo drobovje še prispeva h groznemu vzdušjo na noč čarovnic. V omako položimo noge, po štiri na vsako stran. Vse skupaj lahko pokrijemo še s pokrovom.

0
5

Povezano

Komentarji

Peka kruha je preprosta!
Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim