Sadna roža

Objavljeno 11.07.2017. od Fala Sloncek

Opis

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razrežemo na tri dele in pustimo počivati. Ta čas narežemo štiri marelice na pol, ostale na rezine. Maslo stopimo.

 

Spočite kose testa razvaljamo v obliko kroga, obrezane koščke pa pregnetemo in pustimo počivati za srednji del rože.

 

Prvi krog položimo na pekač, ga premažemo z maslom, ob zunanjem robu zložimo na rezine narezane marelice, jih posujemo s sladkorjem in vanilin sladkorjem. Nato obloženo testa prekrijemo z drugim krogom testa, tudi tega enako premažemo, obložimo in posladkamo ter  prekrijemo s tretjo plastjo testa. Vse plasti testa razrežemo na osem »trikotnikov«, tako da rez zaključimo dober cm pred zunanjim robom kroga in se trikotniki na zunanji strani držijo skupaj. Nato primemo konico vsakega trikotnika na sredini in jo prepognemo proti zunanjemu robu kroga. Pri tem vsako plast testa trikotnika malo zamaknemo, da so vse tri plasti trikotnika razprte ob zunanjem robu kroga.

Nato oblikujemo srednji del pogače. Ostanke testa razvaljamo v krog velikosti praznega prostora na sredini rože in jo umestimo med cvetne liste iz testa. Tudi to premažemo z maslom, prekrijemo s polovičkami marelic.

 

Oblikovan cvet pustimo na toplem vzhajati.

0
0

Povezano

Komentarji

Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim