Domače krušne drobtine

Sestavine

  • Nekaj ostankov kruha. Ni pomembno če je bel, črn, mešan, s semeni. Po možnosti naj bo malo bolj star.

Koraki priprave

30'
20'
0
0
  • Kruh narežemo na male kocke. Med tem segrejemo pečico na 170-180°C. Če imate možnost ventilatorja, naj bo temperatura na spodnji meji.
  • Kocke kruha enakomeno razporedimo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem.
  • Postavimo v pečico za 15 do 30 min, odvisno od pečice. Pazimo, da se kruh preveč ne zapeče, le posuši.
  • Posušene kocke nato na hitro pohladimo in zmeljemo na željeno debelino v mlinku za orehe ali večnamenskemu mešalniku.
  • Dobljene drobtine pustimo, da se res temeljito posušijo in pohladijo. Nikar ne zapiramo toplih drobtin v neprodušno posodo, ker se bodo zaradi kondenza navlažile in lahko celo splesnijo.

Bonus nasveti

  1. Domače drobtine lahko tudi obogatimo. Zraven lahko dodamo še sezam, posušena in drobno nasekljana zelišča, naribano lupinico limone ali muškatnega oreščka, med najbolj priljubljenimi dodatki pa definitivno sodi nariban parmezan.
  2. Za posebno fine drobtine lahko uporabimo samo sredico in jih zmeljemo v mlinčku za kavo. Lahko jih tudi presejemo in večje kose, ki ostanejo na cedilu še enkrat zmeljemo ali zdrobimo z valjarjem.
  3. Včasih so bile pogosteje uporabljene sveže in ročno ribane drobtine. Kot zanimivo različico in popestritev lahko kdaj poizkusimo tudi te.
   

Povezano

Komentarji

Peka kruha je preprosta!
Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim