fala_sloncek_nasveti_in_zvijace_pajek_07
fala_sloncek_nasveti_in_zvijace_pajek_01 (1)
fala_sloncek_nasveti_in_zvijace_pajek_02
fala_sloncek_nasveti_in_zvijace_pajek_03
fala_sloncek_nasveti_in_zvijace_pajek_04
fala_sloncek_nasveti_in_zvijace_pajek_05
fala_sloncek_nasveti_in_zvijace_pajek_06
fala_sloncek_nasveti_in_zvijace_pajek_07

Pajek

Postopek

 

Temeljito pregneteno in spočito testo razdelimo na tri dele: dva pribljižno enaka in enega malega. Enega večjega in manjšega ovlikujemo v hlebčka in jih postavimo enega zraven druhega, tako, da dobimo pajkov trup in glavo. Z ostrim nožem zarežemo v zunanji rob glave, da dobimo usta in s škarjami narežemo obe stnici, da dobimo špičaste zobe. Za oči uporabimo dve polovički orehovih jedrc. Pustimo vzhajati in zarežemo križ na trupu, preden ga položimo v pečico. Pečemo pri 200 (max)°C.

Drugi večji del testa razdelimo v 8 enakih delov in jih razvaljamo v svaljke. oblikujemo pajkove noge in jih polagamo na pekač. Noge bomo postavili po štiri na vsako stran pajka, zato pazimo kako jih polagamo na pekač.
Pustimo vzhajati in pečemo 10 min pri 200°C.

Ko je trup pajka ohlajen odrežemo zadek v obliki pokrova. Izdolbemo sredico in tako dobimo prostor za omako. Paradižnikova omaka, ki spominja na pajkovo drobovje še prispeva h groznemu vzdušjo na noč čarovnic. V omako položimo noge, po štiri na vsako stran. Vse skupaj lahko pokrijemo še s pokrovom.

0