Roza s kajmakkom_Fala kislo testo 1
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 1
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 2
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 3
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 4
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 5
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 6
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 7
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 8
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 9
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 10
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 11
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 12
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 13
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 14
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 15
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 16
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 17
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 18
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 19
Roza s kajmakkom_Fala kislo testo _postopek 20

Roža s kajmakom

Postopek

 
  1. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in razrežemo na osem kosov. Vse kose razvaljamo v obliko kroga, po potrebi malo obrežemo in obrezane koščke pregnetemo, da bomo ta delček testa uporabili za zaključevanje cveta.
  2. Najprej oblikujemo zunanji venec cvetnih listov. Prvi krog položimo na pekač, ga premažemo s kajmakom in tega nato z drugo plastjo testa, jo premažemo s kajmakom in nadaljujemo do četrte plasti testa na vrhu. Vse plasti testa razrežemo na osem »trikotnikov«, tako da rez zaključimo dober cm pred zunanjim robom kroga in se trikotniki na zunanji strani držijo skupaj. V sredino vsakega trikotnika zarežemo v smeri od konice proti zunanjemu robu krajšo črto. Nato primemo konico vsakega trikotnika in jo povlečemo skozi nastalo zarezo s spodnje strani, nato jo obrnemo proti zunanjemu robu venca.  Tako bo nastal lepo oblikovan list, ki se ob rezu razpira.
  3. Nato oblikujemo drugi venec cvetnih listov. Kot za zunanji del cveta zložimo vse štiri plasti testa, premazane s kajmakom (zadnje plasti na vrhu ne premažemo). Tudi zdaj nastali krog razrežemo na osem trikotnikov, vendar pri tem zarežemo čez rob, tako da dobimo posamične trikotnike. V sredino vsakega trikotnika zarežemo v smeri od konice proti zunanjemu robu in nato konico povlečemo skozi nastalo zarezo, da nastane lepo oblikovan list, ki se ob rezu razpira. Ker teh cvetnih listov obračamo  navzven tako kot v prejšnjem vencu, se bodo odpirali na drugačni način kot so se pri zunanjem vencu.  Vsak cvetni list še dokončamo, tako da stranska dva vogala trikotnika privihamo navznoter; tako oblikovane liste položimo v notranji del pogače na mesta, kjer so bili posamični rezi od trikotnikov, s katerimi smo oblikovali zunanji del pogače.
  4. Nato zaključimo oblikovanje cveta. Testo iz obrezanih koščkov oblikujemo v majhne kroglice, ki jih razvrstimo v prazne prostorčke na sredini in med cvetnimi listi.
0