Skutna Roza z borovnicami_Fala Kislo Testo 1
Skutna Roza z borovnicami_Fala Kislo Testo_postopek 1
Skutna Roza z borovnicami_Fala Kislo Testo_postopek 2
Skutna Roza z borovnicami_Fala Kislo Testo_postopek 3
Skutna Roza z borovnicami_Fala Kislo Testo_postopek 4
Skutna Roza z borovnicami_Fala Kislo Testo_postopek 5
Skutna Roza z borovnicami_Fala Kislo Testo_postopek 6
Skutna Roza z borovnicami_Fala Kislo Testo_postopek 7
Skutna Roza z borovnicami_Fala Kislo Testo_postopek 8
Skutna Roza z borovnicami_Fala Kislo Testo_postopek 9
Skutna Roza z borovnicami_Fala Kislo Testo_postopek 10

Skutna roža

Postopek

 

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in razrežemo na 6 kosov. Vse kose razvaljamo v obliko kroga, obrezane koščke pa pregnetemo in pustimo počivati za končno oblikovanje.

Prvi krog položimo na pekač, ga premažemo z nadevom, razporedimo borovnice, ga prekrijemo z drugim krogom testa, tega premažemo z nadevom in borovnicami ter prekrijemo s tretjo plastjo testa. Vse plasti testa razrežemo na osem »trikotnikov«, tako da rez zaključimo dober cm pred zunanjim robom kroga in se trikotniki na zunanji strani držijo skupaj. Nato primemo konico vsakega trikotnika na sredini in jo prepognemo proti zunanjemu robu kroga.

Nato oblikujemo srednji del pogače. Na pult položimo prvo plast testa, jo premažemo z nadevom in posujemo borovnice, prekrijemo z drugo plastjo testa, jo premažemo z nadevom in borovnicami, na vrh položimo zadnjo plast testa. Nastali krog razrežemo na osem trikotnikov – zarežemo čez rob, tako da dobimo posamične trikotnike. V sredino vsakega trikotnika zarežemo v smeri od konice proti zunanjemu robu in nato konico povlečemo skozi nastalo zarezo, da nastane lepo oblikovan list, ki se ob rezu razpira. Zunanja dva vogala privihamo navznoter in tako oblikovane liste položimo v notranji del pogače na mesta, kjer so bili posamični rezi od trikotnikov, s katerimi smo oblikovali zunanji del pogače.

Testo iz obrezanih koščkov razvaljamo, oblikujemo majhen krog in ga položimo v prazen prostor na sredini in osem majhnih kroglic, ki jih zložimo med cvetne liste notranjega kroga. Na krog iz testa na sredini rožice položimo še preostali skutni nadev in razporedimo borovnice.

0