Zaviteke z bučo in sončnicami 1
Zaviteke z bučo in sončnicami_postopek 1
Zaviteke z bučo in sončnicami_postopek 2
Zaviteke z bučo in sončnicami_postopek 3
Zaviteke z bučo in sončnicami_postopek 4
Zaviteke z bučo in sončnicami_postopek 5
Zaviteke z bučo in sončnicami_postopek 6
Zaviteke z bučo in sončnicami 2

Zavitek z zankami

Postopek

 

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na pol (količina zadošča za dva zavitka) in pustimo počivati nekaj minut. Nato razvaljamo pri kos na pravokotnik. Obe zunanji strani pravokotnika zarežemo črte v razdalji 1,5 cm od zunanjega roba proti sredini; razrežemo dobro četrtino širine zavitke na vsaki strani, da dobimo trakove, ki jih bomo nato položili čez nadev.

Na srednji del, ki ni razrezan  naložimo naribana jabolka, jih posujemo s cimetom in mletimi klinčki, preko jabolk pa nadevamo še bučni nadev. Polovico nadeva prihranimo za drugi zavitek.

Nadev nato prekrijemo s polaganjem trakov, izmenično z leve in desne strani nadeva. Prvi trak položimo preko nadeva in konec traku zavihamo na vrhu nazaj za dobra dva cm. Nato drugi trak položimo preko nadeva z druge strani in tega prav tako na vrhu nadeva zavihamo nazaj, tako da se oba  trakova na vrhu delno prekrijeta. Tako oblikujemo zanimiv vzorec zavitka.

Na koncu zavitek z obeh strani še zapremo, tako da testo malce povlečemo proti vrhu in tako zaključimo, da bi nadev ne tekel iz zavitka med peko.

0