Delavnica peke božičnega peciva Lonček Kuhaj v Mengšu

Objavljeno 24.11.2018. od Fala Sloncek

Delavnica Lonček kuhaj

Poln vtisov z nasmehom na ustih pomislim na ji zabaven večer v družbi pekovskih mojstric, ki so se pridružile pekovski delavnici v Lonček kuhaj v Mengšu, ki sem jo organiziral ob podpori revije Lisa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Za trenutek obotavljajoč korak, kdo bo prvi segel po kuhalnici, se je takoj prelevil v vesel ritem rok, ki so mesile in gnetle testo. Skrbni pogledi, ki so preverjali, ali so vse sestavine pravilno odmerjene, številna vprašanja, namigi in lastne izkušnje udeleženk delavnic so bili spremljevalci ob napredovanju korak po korakom do končno pečenih dobrot.

Ker so prazniki pred vrati, je dišalo po kvašenem testu, ki je ob dodatku kislega testa Fala imelo še bolj poudarjen vonj, pečene dobrote pa tako odličen okus, da se jim enostavno ni bilo mogoče upreti in smo vsi komaj čakali, da odtrgamo košček.

Zadišalo je po čokoladi in cimetu, ki ga ne sme manjkati v tem času. In čeprav so prsti udeleženk delavnice tokrat prvič oblikovale novoletno jelko in je bilo čutiti nekaj negotovosti, so imele zvedave oči na koncu kaj videti.

Skupno veselje in navdušenje pekovskih mojstric, pa tudi ponos, da znamo oblikovati tudi malo manj vsakdanje dobrote – dobrote, ki pridejo na mizo le ob koncu leta.

 

Recept za smrečico najdeš tukaj.

 

Hvala vsem udeleženkam in udeležencem, za nepozabne trenutke in lepe spomine.

 

 

 

Povezano

Komentarji

Peka kruha je preprosta!
Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim