Ideje za romantično Valentinovo

Valentinovo je pred vrati in vedno iščemo ideje za zanimivo presenečenje, s katerim bi razveselili svojega partnerja. Da malo zagrejemo naše sive celice sem pripravil par zanimivih predlogov.

1. Nastavi alarm za jutranje bujenje s posnetim sporočilom.

Pravijo, da se dan po jutru pozna. Zakaj ne bi, namesto jutranjega alarma, partnerja zbudil vaš glas. Tu bo potrebnega malo več načrtovanja. Dan pred valentinovim v mobilni telefon posnamemo svoje sporočilo in ga potem nastavimo kot jutranje zvonjenje. A previdno, da ne prestopimo meja zasebnosti. Sploh, če je veza še zelo sveža, gre premisliti ali bo naša romantična gesta padla na plodna tla. Če nismo sigurni ali našega partnerja ne moti brskanje po telefonu, ga še vedno lahko zbudimo sami, tako da nastavimo svoj alarm malo pred njegovim / njenim.

 

2. Stara klasika_ zajtrk v postelji

Klasike so klasike z razlogom. In čeprav smo radi inovativni in želimo partnerja vedno znova presenetiti, le kdo bi se branil dobrega zajtrka v postelji. Čas za inovativnost lahko pride po jutranji kavi.

 

 

3. Sporočilo iz srca:

Valentinovo ne rabi postati še en praznik, ko trpi denarnica. Navsezadnje je tisto kar si vsi najbolj želimo, da se počutimo ljubljene. Sedaj je čas, ko pobrskamo med toplimi čustvi, ki jih gojimo da svojega partnerja in jih prikličemo na plano. Misli zabeležene na papir potem skrijemo na mesta, kjer jih bo partner našel: post it listek na ogledalu kopalnice, v toaletnem predalu, med spodnjim perilom ali v čevlju. Svojega partnerja dobro poznamo in tako pokažimo, da razmišljate o njegovem / njenem dnevu tudi, ko nas ni poleg.

 

4. Ljubezen gre skozi želodec!

Verjetno ni nobeno presenečenje, če povem, da srčno verjamem v to staro modrost. Zato ni boljše priložnosti, da partnerja spomnimo na tisti lepši del dneva, ki prihaja, tako da pripravimo malico za v službo. Hrana z valentinovim pridihom, v kombinaciji z lepim sporočilom, je drobna pozornost, ki lahko obarva cel dan.

Prepleteni srčki (recept): www.kruhinpotica.com/recept...

Srčki s porom in feta sirom: www.kruhinpotica.com/recept...

 

5. »Sladki poljubčki za takrat ko me pogrešaš«

Okus po domačem je definitivno nekaj kar pomaga prebroditi dolge trenutke, ko se pogrešamo.  V življenju pride tudi tako valentinovo, ko zaradi spletov okoliščin ne moremo biti v družbi našega partnerja. Takrat nam borbončice lahko spletejo nežne niti med spomini, ko uživamo v doma pripravljenem pecivu.

Sladke vrtnice:  www.kruhinpotica.com/nasveti-in-zvijace/zimske-vrtnice/

 

 

6. Čokoladna peneča kopel

Dan se počasi preveša v večer in vse najnujnejše stvari so postorjene. Namesto, da se utrujeni od celega dneva zlijemo na kavč, naj bo ta večer brez televizije, tablice in telefona. Ena od preverjenih idej za sprostitev je seveda peneča kopel, ki ima mnoge blagodejne učinke na naše telo. A ker je valentinovo, sem seveda pomislil, kaj gre bolje z valentinovim kot čokolada in cvetje. Cvetje je lahko v kopalnici kot šopek ali pa posujemo cvetne lističe v vodo. A ideja, ki komaj čakam, da jo delim z vami je čokoladna peneča kopel. Peneča kopel s čokolado je zelo enostavna za pripraviti, a bo prav gotovo večeru pričarala kanček opojnosti in pridih čarobnega.

 

 

Recept:

  • Tekoče milo ali peneča kopel (izberemo vonj, ki se dobro poda s čokolado: mandljevo mleko, kokos, vanilija,…)

  • Kakav v prahu

Milo in kakav v prahu zmešamo skupaj in dodamo vodi, ko pripravljamo kopel. Za še bolj negovalni učinek, dodamo še malo mandljevega olja ali kakavovega masla.

V primeru, da je v kopalnici na voljo samo tuš, se mešanica lahko uporabi kot milo za tuširanje.

 

 

Odlična različica te ideje je za moške, ki jim je poležavanje v vroči vodi vse kaj drugega kot idealen zaključek dneva. Taki bodo mogoče bolj veseli čokoladne kreme za britje:

Recept:

  • 2 žlici kakavovega masla

  • 2 žlici kokosovega olja

  • 2 žlici mandljevega ali olivnega olja

  • 2 žlici kvalitetnega tekočega mila

  • Kvalitetna čokolada (2-3 koščke)

Trda olja in čokolado stopimo nad vodno kopeljo, nato odstavimo posodo z vroče vode. Dodamo mandljevo olje in počakamo, da se mešanica ohladi. Z metlicami za stepanje penasto vmešamo zrak v zmes in proti koncu dodamo še tekoče milo. Shranimo v steklenem kozarcu. Poljubčki na lička bodo kot bi poljubljal »veliko čokolado z lešniki«.

 

7. Kot popoln zaključek romantičnega dneva je večerja v dvoje.

Dobrodošla sprememba dnevni rutini bo večerja, ki jo je pripravil tisti v paru, ki navadno ne kuha. Lahko pa kuhanje prepustimo kuharjem v restavraciji, domov pa se vrnemo na romantično sladico v dvoje.

Slončkovi recepti za valentinovo sladico: www.kruhinpotica.com/?s=val...

 

 

 

Romantičen dan zaljubljencev želim prav vsem!

 

Povezano

Komentarji

Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim