Izbirali bomo Naj Fala kruh 2018

Objavljeno 06.09.2018. od Fala Sloncek

Na kaj pomislite, ko slišite besedo kruh? Kruh je ena izmed osnovnih in najstarejših poznanih živil. Ima številne simbolne pomene, o njem pa obstaja tudi veliko različnih pregovorov in rekov. Vonj po svežem kruhu v nas vzbudi občutke domačnosti in topline. Mnogi pa bi se strinjali, da je to tudi eden izmed najlepših vonjev, ki nam prikliče številne lepe spomine. Ljubitelji kruha se boste v soboto, 22. septembra, zbrali na terasi restavracije DiVino v Kristalni palači v ljubljanskem BTC-ju, kjer bomo že drugo leto zapored izbirali Naj Fala kruh 2018. Pa ne zgolj enega, celo štirje najboljši bodo prejeli ta laskavi naziv.

 

 

Beli kruh z rozmarinom_Fala kislo testo 1

“Naj človek pol sveta obteče, najboljši kruh doma se speče”

S tem pregovorom se zagotovo strinjajo vsi, ki so se in se še lahko do 17. septembra prijavijo na natečaj NAJ FALA KRUH 2018. Že drugo leto zapored bomo namreč na dogodku izbirali najboljši doma spečeni kruh. Letos bo strokovna komisija izbrala najboljši kruh v 3 kategorijah – beli, mešani in kruh iz posebnih mok, svojega favorita pa bodo izbrali tudi obiskovalci.

 

 

“Tekmovalci se bodo tudi letos trudili navdušiti strokovno komisijo”

ga. Bernarda Krivec, direktorica proizvodnih enot podjetja Don Don v Sloveniji in na Hrvaškem,

– g. Darko Petelin, ustanovitelj revije Dober tek in njen dolgoletni urednik in prvi mož,

ga. Mirjam Kavčič, direktorica podjetja Bonopan d.o.o. in strastna ljubiteljica peke kruha in kvašenega peciva ter

g. Dušan Berglez, živilski tehnolog podjetja Bonopan d.o.o. in član komisije Gospodarske zbornice Slovenije za ocenjevanje kruha.

 

Žirija bo prinesene kruhe ocenjevala na podlagi izgleda, teksture, vonja in okusa.

 

 

Naj Fala Kruh 2018 bodo obiskovalci in strokovna komisija izbirali v soboto, 22. septembra.

Svoj kruh boste prinesli na ocenjevanje med 8. in 10. uro dopoldne, med 10. in 12. uro boste tudi vi sami  in vaši spremljevalci lahko oddali glas za svoj najboljši razstavljeni kruh, istočasno pa bo kruhe ocenjevala tudi žirija. Če vam bo pred samim zaključnim dogodkom oziroma med seštevanjem glasov ostala še kakšna prosta minuta, si boste lahko  krajšali čas tudi v nakupovalnih centrih BTC-ja.

 

 

 

Ob 13. uri se bomo zbrali na osrednjem dogodku, kjer bo do 14. ure potekalo pestro dogajanje z razglasitvijo in zabavnim spremljevalnim programom. Kruh bo poizkušal tudi priljubljeni radijski voditelj Miha Deželak, za glasbo pa bo poskrbel duo Batista Cadillac, ki je navdušil v oddaji Slovenija ima talent.

 

“Prijetno druženje z Miho Deželakom in duom Batista Cadillac”

 

 

 

 

 

 

 

 

Vsi ljubitelji kruha ste lepo vabljeni, da tudi sami poskusite odlične doma spečene kruhe in si v prijetnem druženju izmenjate majhne skrivnosti in nasvete za pripravo hrustljavega kruha iz domače peči ali pečice.

 

 

Naj vzhaja!

 

Povezano

Komentarji

Peka kruha je preprosta!
Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim