MOJSTER POTICA_FALA KRALJICA 2016

Objavljeno 14.04.2016. od Fala Sloncek
Oznake: Fala Sloncek,

Že par tednov pred Veliko nočjo je kar brenčalo na našem zidu od vseh potičk, ki ste jih spekli. V natečaju Mojster potica_ Fala Kraljica je strokovna komisija izbrala tri finaliste, ki so poslali fotografijo in recept svoje potičke. Vsa ta ustvarjalna aktivnost se je zaključila to soboto, ko smo se z vsemi finalisti zbrali, da najdemo odgovor na vprašanje: Kdo je tisti mojster ali mojstrica, ki je spekel / la Fala Kraljico. Prof. mag Marlena Skvarča je z nami delila zelo zanimiv delček iz mozaika znanja in nas tako pripravila na okušanje in opazovanje potičk. Najbolj uraden del, ko smo se vsi, zelo skoncentrirani in s papirji v rokah premikali od krožnika, do krožnika, je bil v bistvu zelo prijeten. Kdo ne bi užival ob okušanju toliko dobrega. Ko so bile točke seštete, je sledil moj najljubši del. Vedno vas rad razveselim s kakšno malenkostjo in čeprav, smo zmagovalkam namenili največ aplavza nihče ni ostal praznih rok. Nasmeški na ustih razcveteni in srčki ogreti nastopil je čas, da se sprostimo, malo podružimo in uživamo ob čudovitih ljubljanskih vedutah.

Seveda čestitke obema zmagovalkama: Alenki Hiti za čokoladno potico s kokosom (mmm, njami) in Antoniji Plešec, ki je spekla najboljšo potratno potico.

Hvala vam vsem za toplino, ki ste jo ustvarili na ta deževen dan. Meni je izkušnja dala obilo zagona, upam, da se tudi vam vtisne v spomin.

 

Povezano

Komentarji

Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim