Na koncu ostanejo lepi spomini in topli občutki_Mojster potice-Fala kraljice 2017

V soboto, 13. 5. 2017, je Gostišče Livada v Ljubljani gostilo veselo druščino navdušenih mojstric potic. Bonopan, podjetje Skupine Lesaffre, je organiziral zaključni del natečaja Mojster potice – FALA kraljice 2017. Namen natečaja je bilo veliko več kot le promocija izdelave najbolj bogatega peciva. Fala slonček, simbol Fala kvasa, razume svoje poslanstvo v ohranjanju in prenašanju tradicije peke na nove generacije, predvsem pa v odkrivanju veselja ob peki v krogu družine in ponovnemu ozaveščanju in poudarjanju vrednote peke doma.

Natečaj je trajal od 22. marca do 19. aprila. Izmed vseh kandidatov, ki so Fala slončku poslali svoje recepte in fotografije potic na objavljen natečaj, je komisija izbrala deset finalistov (šest v kategoriji klasična potica in štiri v kategoriji potratna potica).

Na finalni dan je vseh deset finalistk prineslo svoje potice v Gostišče Livada, kjer je potekala razstava in ocenjevanje. Organizator natečaja se takoj na začetku razveselil vse finalistke z nagradami in podelitvijo plaket in izkoristil čas podelitve tudi za osebno predstavitev vsake posameznice.

Pred samim začetkom ocenjevanja so finalistke lahko prisluhnile poučnemu predavanju viš.pred.mag. Marlene Skvarča, ki je podrobno predstavila zgodovino potice, vrste in regionalne posebnosti slovenskih potic pa tudi parametre, po katerih je treba ocenjevati potice. Prav slednje je dodatno pripomoglo h kakovosti ocenjevanju, ki je sledilo

Strokovna komisija in finalistke same so ocenjevali videz (40 % skupne ocene) in okus (60 % skupne ocene) finalnih potic. Strokovno komisijo so sestavljali: uveljavljena žirantka slovenskih dobrot mag. Marlena Skvarča,  humorist, in znani tekmovalec v MasterChef-u Boštjan Meglič- Peška ter predstavniki organizatorja natečaja (direktorica mag. Mirjam Kavčič, vodja prodaje Marko Pulko in vodja marketinga Tatjana Bonin). Vsi spremljevalci finalistov in javnost, ki si je prišla ogledati razstavo, pa so prav tako prispevali h končni odločitvi o Fala kraljici z glasovi, ki so jih namenili najlepši potici.

Napetost nestrpnega pričakovanja rezultatov ocenjevanja so finalistke lažje premagovale v družbi gorenjskega humorista Boštjana Megliča – Peške,   ki nas je vse dodobra nasmejal in sprostil.

Odlična ocvirkova potica s čemažem je prepričala komisijo in javnost, saj je skupni seštevek točk potrdil, da je letošnja Mojstrica potice 2017 Neli Tekavec. Brezhibna in slastna potratna potica pa je Marijo Vozlič okronala z nazivom Mojstrica potratne potice  2017. Po svečani razglasitvi obeh zmagovalk in podelitvi nagrad je sledila tradicionalna vožnja z ladjico po Ljubljanici, ki je marsikomu odkrila nov pogled na prestolnico.

 

Povezano

Komentarji

Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim