NAJ FALA KRUH_podrobnosti o zaključnem dogodku

Objavljeno 25.09.2019. od Fala Sloncek

V soboto, 12. oktobra, se bomo ljubitelji kruha in peke ponovno zbrali v prvem nadstropju restavracije DiVino v Kristalni palači (ljubljanski BTC), kjer bomo že tretje leto zapored izbirali Naj Fala kruh 2019. Tega laskavega naziva pa ne bo prejel samo eden, ampak kar štirje najboljši kruhi. Strokovna komisija bo namreč izbirala najboljši kruh kar v 3 kategorijah – pšenični, mešani in kruh iz posebnih vrst moke, svojega favorita pa boste izbrali tudi obiskovalci.

 

 

Potek dneva:

 • 8.00 – 10.00: prijava tekmovalcev s kruhi, tekmovalci lahko ostanejo in kramljajo z ostalimi tekmovalci ali pa si do razglasitve krajšajo čas z nakupovanjem v BTC-ju
 • 10.00 – 12.00: ocenjevanje kruhov – kruhe ocenjuje strokovna komisija, svoj glas pa lahko oddajo tudi obiskovalci
 • 12.00 – 12.45: štetje glasov
 • 13.00 – 14.00: zabavni program in razglasitev zmagovalcev

 

Komisijo, ki bo kruhe ocenjevala na podlagi izgleda, teksture, vonja in okusa, letos sestavljajo:

 • Urška Fartelj, avtorica kulinarične spletne strani 220 stopinj poševno in istoimenske knjižne uspešnice;
 • Sebastjan Filip, univ. dipl. živilski tehnolog, direktor proizvodnje v Pekarni Pečjak;
 • Mirjam Kavčič, direktorica podjetja Lesaffre Slovenija, avtorica knjig z recepti in strastna ljubiteljica peke kruha in kvašenega peciva;
 • Dušan Berglez, živilski tehnolog podjetja Lesaffre Slovenija in član komisije Gospodarske zbornice Slovenije za ocenjevanje kruha.

Ob 13. uri se bomo zbrali na osrednjem dogodku, kjer bo do 14. ure potekalo pestro dogajanje z razglasitvijo in zabavnim ter kulinarično obarvanim spremljevalnim programom, ki ga bo vodil priljubljeni radijski voditelj Miha Deželak. Za glasbeno popestritev in obilico dobre volje pa bo poskrbel nadarjeni glasbenik Luka Sešek, zmagovalec 4. sezone šova Znan obraz ima svoj glas.

Nekaj pomembnih napotkov:

 • parkirate lahko pod Kristalno palačo (BTC Ljubljana)
 • vabilo velja za več oseb, zato so lepo vabljeni tudi vaša družina in prijatelji
 • predlagamo, da prinesete cel kruh, saj bomo v sodelovanju z društvom Food for life polovice kruha podarili socialno ogroženim družinam.

 

Vsi ljubitelji kruha ste lepo vabljeni, da tudi sami poskusite odlične doma spečene kruhe in si v prijetnem druženju izmenjate majhne skrivnosti in nasvete za pripravo hrustljavega kruha iz domače peči ali pečice.

 

Veselimo se srečanja z vami!
Fala Slonček s svojimi sodelavci

 

 

Povezano

Komentarji

Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim