Nov Fala Izdelek_ FALA SUHI KVAS (instant suhi kvas)

Objavljeno 15.11.2019. od Fala Sloncek

Prijeten vonj kvašenih dobrot iz domače kuhinje

 

Ni lepšega kot misel, da nas v hladno jutro prebudi prijeten vonj domače kuhinje. Okusne kvašene dobrote nas spomnijo na tiste jesenske in zimske dni, ko smo nadobudno spremljali vsak korak svoje babice ali mame, ki je v kuhinji skrbno pripravljala kruh, potico, pletenice, polžke, buhtlje ali kolače. Prijeten vonj pečenih dobrot se je razširil po celotnem prostoru in z navdušenjem smo čakali, kdaj bodo okusne dobrote na domači mizi.

 

 

Kvašene dobrote in suhi kvas

V prazničnih dneh se pogosto v peki preizkusimo tudi sami. Poleg prazničnih piškotov lahko pripravimo tudi različno kvašeno pecivo, številne vrste domačega kruha in potic, s katerimi bomo navdušili goste ali razvajali domače. Pri peki pa ni pomemben le postopek priprave, vzhajanje testa in čas pečenja. Za okusno, rahlo in sočno pecivo je pomembno tudi, katere sestavine uporabimo. Nepogrešljiva sestavina pri peki kvašenega testa je zagotovo kvas. Uporabimo lahko suhi ali sveži kvas, dejstvo pa je, da bodo ravno zaradi kvasa domače kvašene dobrote bolj rahle, puhaste in aromatične. Na slovenskih tleh znamka Fala že vrsto let gradi in ohranja zaupanje in spodbuja tradicijo peke s kakovostnim svežim kvasom Fala in kislim testom Fala. Fala družina izdelkov se je letos povečala za še enega, Fala suhi kvas. Suhi kvas ima v domači kuhinji prav posebno mesto, saj ga odlikuje enostavnost uporabe in hranjenja. V primerjavi s svežim kvasom suhega ni treba hraniti v hladilniku, obenem pa ima daljši rok uporabe.  Uporabljamo ga na povsem enak način kot svežega in tako kot sveži kvas poskrbi, da sta domači kruh in pecivo bolj rahla obenem pa razvije posebno aromo, ki je lastna le kvasu in kvašenim dobrotam. S Fala suhim kvasom bo peka preprostejša, v domači kuhinji pa bo zadišalo po okusnih kvašenih dobrotah.

 

 

 

 

Povezano

Komentarji

Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim