Veselemu pustu sledi zmeren post

Objavljeno 02.03.2017. od Fala Sloncek

Pust je za nami. Čas norčavosti in veselja. Čas, ko si nadenemo maske – tiste tradicionalne, ki jih prenašamo iz roda v rod in jih s posebnim spoštovanjem krojimo in oblikujemo v skladu z dragocenim izročilom, pa tudi takšne, ki nas za en dan spremenijo v heroje iz pravljičnega sveta in filmskih uspešnic. Predvsem pa tudi čas, ko se naše mize šibijo pod težo krofov in jih številne gospodinje pripravljajo malce negotove, ali bodo tudi tokrat tako uspeli, kot že kdaj prej. Ali bodo flancati slastni in aromatični, ali bodo široki svetli venčki enakomerno razdelili krof na gornjo in spodnjo polovico in bodo puhasto mehki in rahli ter čisto nič mastni?

Post menja čas obilja z časom odrekanja. Črtanje mesa z jedilnika ostaja simbolična in za mnoge še vedno veljaven znak postnega časa. Vendar nekoč veljavna prepoved uživanja mesa postaja danes vse manj tradicionalna prepoved mesnega jedilnika, ki ga nadomeščajo druge žrtve. V postni čas smo uvedli odpovedovanje tistemu, kar nam še posebej tekne, razvadam, ki sicer posladkajo naša življenja. 40 dni brez cigaret, brez alkohola, brez kletvic, brez čokolade.

 

Čemu pa se boste vi odrekli v letošnjem postnem času? Komentiraj in nam zaupaj svoje postne zaobljube.

 

Med prispelimi komentarji bom skozi celoten postni čas izžrebal dobitnike Slončkove knjige receptov: Kruh in potica.

 

Naj vzhaja!

 

Povezano

Komentarji

Peka kruha je preprosta!
Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim