Znani so polfinalisti natečaja “Naj Fala kruh 2017”

Objavljeno 16.01.2017. od Fala Sloncek

Strokovna komisija Fala slončka je že pred zaključkom tekmovanja spremljala vso prispelo pošto in številne recepte, ki so prispeli po elektronski ali redni pošti na naslov Fala slončka.

Morda je prav zimsko vreme, ki je našo deželo odelo v bleščečo belino, bilo še tista dodatna spodbuda za številne od vas. Bo že res, da je ob novozapadlem snegu in v hladnem vremenu še bolj prijetno kvasiti, mesiti in gnesti testo. Zato so nas v ponedeljek zjutraj presenetili mnogi novi recepti v našem nabiralniku. Ja, težko nalogo smo si zastavili. Izbrati prave, tiste najboljše, najbolj okusne, tiste tradicionalne, pa inovativne in predvsem domače. Tiste, ki so narejeni z najbolj veščimi rokami, z ljubeznijo, z veliko skrbi in truda. Ob prebiranju receptov in ogledovanju fotografij se je veselje prepletalo s skrbjo, v nasmejane obraze pa so se pogosto zarisale gube na čelu : »Le kako izločiti mnoge, saj bi vendarle tudi ti zaslužili biti finalist?« A pri številki deset pač ni dvoma o tem, koliko je to receptov; ni pomislekov, ni popuščanja. Deset je samo deset.

V nadaljevanju z največjim veseljem potrjujemo imena tistih kandidatov, ki so po mnenju komisije Fala slončka spekli najboljši kruh. Imena so zapisana po abecednem vrstnem redu in vrstni red ne predstavlja mesto uvrstitve.

  • Tatjana Fugger (Jarčev koruzni kruh)
  • Miha Gabrovec (Beli kruh s pivom)
  • Marija Golobič (Pisani kruh)
  • Nataša Kranjec (Čebulni kruh)
  • Nada Lunder (Hokaido bučni kruh)
  • Mateja Pivk (Mešani rženi kruh s krompirjem in jogurtom)
  • Denis Požin (Mešani ajdov kruh)
  • Ivanka Rovtar (Mešani rženi kruh)
  • Tinca Vomer (Mešani rženi kruh z bučnim oljem)
  • Aleš Zupanc (Mešani koruzni kruh z rozinami)

Najlepša hvala vsem sodelujočim in seveda čestitke vsem polfinalistom, ki so kljub močni konkurenci uspeli priti v prvi krog.

A prvi boj se šele začne. Kot je že bilo najavljeno, morate kot polfinalist svojo kandidaturo podpreti s sveže pečenim kruhom po predstavljenem receptu. Zato vas prosim, da svoj kruh prinesete na strokovno ocenjevanje v ponedeljek, 23. januarja 2017 v času od 7:00 do 15:00 ure na naslov:

BONOPAN, d.o.o., Obrtniška ulica 6f, 1370 Logatec

 

Še isti dan bo komisija ocenila vse prispele vzorce kruha in na osnovi ocen izbrala tri finaliste. Finalisti bodo ponovno spekli svoj kruh v soboto, 28. januarja 2017, v prostorih salona Gorenje, na Brnčičevi ulici 39 v Ljubljani.

V kolikor iz kakršnega koli razloga ne bi mogli sodelovati na izbornem dogodku, vas vljudno prosim, da nam to nemudoma sporočite (Tatjana Bonin 01/7509 048) in s tem omogočite sodelovanje enemu od ostalih kandidatov, ki so se s svojim kruhom potegovali za prestižni naziv »Naj FALA kruh 2017«.

 

Se veselim srečanja in vam želim obilo veselja pri peki,

Vaš Slonček Fala

*Polfinalisti so objavljeni po abecednem vrstnem redu.

 

 

 

Povezano

Komentarji

Peka kruha je preprosta!
Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim