Japonski mlečni kruh_TANG ZHONG

Objavljeno 15.05.2016. od Fala Sloncek
Oznake: Fala Sloncek,

Poizkusil sem speči kruh z eksotičnim imenom Tangzhong. To je tradicionalni japonski kruh, ki je puhast kot oblak, h krati pa tudi precej dolgo obdrži svojo svežino.

Več o kruhu Tang Zhong najdete na povezavi: www.kruhinpotica.com/%C5%BD...

1

50 g moke in 250 ml vode zmešamo skupaj, da je zmes lepo gladka in brez grudic. Potem jo segrevamo nad ognjem toliko časa, da se zgosti in postane gladka in svetleča. Odstavimo od ognja in pustimo, da se ohladi.

2

Vse ostale sestavine v 2. delu recepta zmešamo skupaj, kot smo že vajeni pri vsakem receptu za kruh. Kvas raztopimo v mleku in ga dodamo vsem ostalim sestavinam. Dodamo prej pripravljeno prežganje in potem vse skupaj kar dolgo mešamo, da dobimo voljno in gladko testo. Jaz sem s pomočjo stroja mešal kar 20 min. Ker je vlaga testa zelo odvisna od vlage in temperature zraka, priporočam, da imamo vedno zraven še nekaj moke, v primeru da je testo premokro. Na tem mestu je treba poudariti, da je to testo bolj mokro kot smo to vajeni in zato potrebuje pekač, če pečemo štruco ali hlebček. Za drobno pecivo pekač ni potreben. Ko je mešanje končano, testo zvrnemo na delovni pult in ga pustimo, da 5 min počiva. Nato ga parkrat preložimo na tretjine in spet pustimo počivati 5-10 min. Postopek parkrat ponovimo.

3

Kruh ponavadi oblikujemo na dva načina. Polovičko testa samo na hitro rezvaljamo, ter zvijemo. in položimo v naprej pripravljen pekač.

4

Kruh položimo v pekač, ki smo ga prej zaščitili s peki papirjem. S papirjem je kasneje zelo enostavno vzeti kruh ven iz modela.

5

Drugo polovico testa razvaljamo in razrežemo na štirikotnike.

6

Štirikotnike lahko enostavno zvijemo, lahko pa jih obogatimo s kakšnim nadevom. Jaz sem se tokrat odločil za različna semena.

7

Kvadrate zvijemo v polžke, jih prerežemo na polovico in zložimo v pekač, tako da zunanji rob gleda navzgor.

8

Polžke zložimo v pekač tako da nepravilen rob polžka gleda navzgor. Med polžki pustimo malo prostora, ker bo kruh močno vzhajal.

9

Pusstimo še enkrat vzhajati preden ga postavimo v ogreto pečico. Kruh pečemo pri 170 stopinjah v ventilacijski ali 200 stopinjah navadni pečici 20-30 min.

10

Ko je kruh pečen, primemo za robove peki papirja in kruh dvignemo iz pekača.Položimo na rešetko in pustimo, da se ohladi

 

1
0

Povezano

Komentarji

Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim