Vratovina v testu

Objavljeno 11.04.2017. od Fala Sloncek

Sestavine

  • Sestavine: 1 kocka kvasa Fala 1,75 dl mleka 50 dag moke 2,5 dag sladkorja 2 jajci 3 dag masla 0,2 dl olja 1,5 male žličke soli 1 jajce za premaz.

Koraki priprave

50'
40'
0
0
  • Kvas Fala raztopimo v mlačnem sladkanem mleku in ga prilijemo k presejani moki. Dodamo jajci, preostali sladkor, in sol ter zamesimo kvašeno testo. Med mešanjem dodajamo na lističe narezano maslo in počasi prilivamo olje. Najprej mešamo na nizki hitrosti, na koncu na visoki hitrosti, da postane testo svilnato. Zatem ga pokrijemo s kuhinjsko folijo in damo na toplo vzhajati.
  • Vzhajano testo razvaljamo, nanj položimo vratovino in jo prekrijemo s testom z vseh strani in dobro stisnemo skupaj, da ne nastanejo zračni mehurčki.
  • Iz delov testa, ki so nam ostali, oblikujemo okraske in jih namestimo na vratovino v testu – oba dela testa, ki se stikata skupaj, premažemo s stepenim jajcem, da se dobro povežeta.
  • Na koncu testo premažemo s stepenim jajcem, da se bo med peko lepo obarvalo.
  • Šunko v testu damo nekaj minut vzhajati na toplo, nato jo prestavimo v vročo pečico in pečemo približno 40 minut pri 180°C. Po potrebi jo pokrijemo s peki papirjem, da bi se ne zažgala.

Povezano

Komentarji

Peka kruha je preprosta!
Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim