Marmorirana potica z dvojnim nadevom

Opis

V tem receptu sem za nadev izbral orehe in mak. Za bolj zanimive efekte lahko seveda uporabiš nadeve po svoji izbiri.
Recept najdeš tukaj:

Marmorirana potica z orehovim ter makovim nadevom z breskvami

Dvojna kokos-makova potica

Prepletena marmorirana potica

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in na tanko razvaljamo. Polovico (npr. levo stran) premažemo z orehovim nadevom, desno polovico z makovim. Nato namazano testo po dolžini prerežemo na pol (da dobimo dve potički za podolgovati model); vsaka polovica testa ima levo stran namazano z orehovim desno z makovim nadevom. Vsako polovico zvijemo skupaj in tako dobimo dva ozka in dolga zavitka z obema nadevoma za dve potički.
Oba konca enega zavitka obrnemo proti sebi, kot bi naredili narobe obrnjeno črko U (en krak zavitka z orehovim, drugi z makovim nadevom) in nato oba dela med sabo prepletemo in tesno stisnemo skupaj ter previdno položimo v namaščen model. Enako naredimo z drugo polovico zavitka. Potico pustimo na toplem vzhajati, nato jo premažemo s stepenim jajcem, na več mestih prebodemo in prestavimo v vročo pečico.

0
0

Povezano

Komentarji

Peka kruha je preprosta!
Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim