Zadišalo je po snegu

Po čudoviti jeseni je sneg prvič pobelil naše strehe. Zima je prav zares tu. To je čas, ko se radi skrijemo pred mrazom in zame ni boljšega obdobja za ustvarjanjem s testom.

Zato sem za vas zbral nekaj mojih najljubših zimskih receptov.

 

  • Rožmarinov kruh:

Toplo poletje še ni tako daleč za nami in spomin nam vsake toliko zbeži v s soncem obsijane dneve, preživete na prostem, ko je zrak prepleten z vonjavami svežih, mediteranskih zelišč. Če ste si uspeli nabrati  in shraniti nekaj zelišč, je sedaj pravi čas, da nabrano in posušeno pregledamo, preberemo in res dobro shranimo do naslednjega poletja. Tako si bomo lahko čez celo let zamesili rožmarinov kruh, ki bo napolnil vaš dom z vonjem po poletju.

Rožmarinov kruh 1

Rožmarinov kruh 2

Focaccia s suhim paradižnikom in kaprami

 

  • Pecivo iz pregrete smetane:

Ena mojih velikih radosti je raziskovanje starih receptov in običajev. Rad se z njimi malo poigram in pogosto na dobrih temeljih zraste nekaj zanimivega. Utis, ki mi vedno znova ostane po mojih prizadevanjih je, da brezčasni recepti nimajo veliko sestavin, a se tistim posveti veliko pozornosti. Izberemo si eno sestavino, ki je zvezda recepta in ji pomagamo, da zasije.

Pecivo iz pregrete smetane

Polžki iz pregrete smetane

Potica iz pregrete smetane

 

 

  • Mini potičke s kostanjem in bučo / Pecivo s suhim sadjem in lešniki:

Končno lahko zavihamo rokave in s ponosom pobrskamo med dobrotami, ki smo jih uspeli shraniti čez leto. S čokolado res težko zgrešimo. A s kostanjem, ki smo ga jeseni nabrali na sprehodu po gozdu, ga skuhali, olupili,… Ko postrežemo s kostanjevim pecivom, pripovedujemo zgodbo.

Potičke s kostanjem

Pecivo s suhim sadjem in lešniki

 

 

  • Praznično vzdušje:

Prazniki so vedno odličen izgovor, da pustimo domišljiji prosto pot. Če pečemo za lastni užitek, zato da razveselimo druge ali pa da pričaramo praznično vzdušje doma, ko nekaj naredimo sami, z lastnim trudom, med moko vmešamo tudi svojo zgodbo.

Novoletna jelka

Snežinka

Orehov venec

 

 

Najlepši so prazniki, ki jih delimo s svojimi najbližjimi. Kramljanje ob odlični hrani je nekaj, kar vsi radi počnemo. Za res nepozabne praznike poskrbijo trenutki v zakulisju.  Ko se skupaj z otroci, partnerjem ali prijatelji,… trudimo k skupnemu cilju, z vsemi srečnimi ali nesrečnimi pripetljaji, vmes pa izmenjujemo izkušnje, doživetja in mnenja, postane druženje z namenom, ki nas bogati.

Pujski za srečo

Parklji

Božički

 

Lepe priprave na praznični december in obilo ustvarjalnega užitka s Fala Slončkom.

Naj Vzhaja!

 

 

Povezano

Komentarji

Želim prejemati pismo Fala Slončka

Spletno mesto https://kruhinpotica.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spletne storitve, analize uporabe in registracije . Več o piškotkih Ne dovolim Dovolim